INFOBIRO: Publikacije
Mito  i kazna

NEZAVISNE NOVINE,

Da li je moguce vjerovati sudstvu koje uhvacenog pokvarenjaka iz svojih redova "kažnjava" oduzimanjem dijela plate, iako je dokazano da je uzimao mito koji je vjerovatno višestruko veci od same kazne? Ovom odlukom ionako dobro placene sudije, kažnjeni sudija Krnjic, koji ima bar šest-sedam puta vecu platu od prosjecne plate u BiH, bice samo ohrabrene da zarade nešto "sa strane"

Mito i kazna

Autori: DAVUD MUMINOVIĆ

Redakcijski kolegij "Nezavisnih novina" izdao je saopštenje za javnost u kojem stoji da je Davud Muminovic, novinar ove kuce, "pocinio disciplinske postupke korištenjem dužnosti novinara kako bi pribavio neopravdane koristi za sebe ili druge osobe. Bio je nemaran u svojoj dužnosti i namjerno je davao lažne informacije i objavljivao lažne tekstove". Korumpirani novinar koji je objavljivao lažne clanke kažnjen je i u sljedecih šest mjeseci od plate ce mu se odbijati 20 odsto, te ce mjesecne kupone .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.