INFOBIRO: Publikacije
Hoće li BiH izgubiti status države sa privilegiranim

LJILJAN,

Rakic Prom" nije primao nikakvu robu od "Tock Prometa" ili bilo koje druge firme, vec je roba odlazila nepoznatim osobama i firmama, a nije placan porez na promet od prodaje. A novac od utaje poreza "prali" su tako što je Hugo Šanta prebacivao sredstva sa bankovnih racuna "Rakic Proma" na bankovne racune preduzeca "Tock Promet"

Hoće li BiH izgubiti status države sa privilegiranim

Autori: MIRSAD SINANOVIĆ

Nedavno je Posebni odjel za korupciju, organizirani i privredni kriminal Tužilaštva BiH podigao optužnicu protiv Huge Šante, državljanina Srbije i Crne Gore, koji se trenutno nalazi u KPZ u Zenici, i Bože Medica, vlasnika i direktora trgovacke firme MB Novi Travnik. Oni su optuženi za falsificiranje dokumenata, pranje novca i utaju poreza u trgovini šecerom, aferi koja mjesecima potresa Bosnu i Hercegovinu. Optužnicu je podigao medunarodni tužilac Georg Halbach. Hugo Šanta postao Goran Rakic Pre .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.