INFOBIRO: Publikacije
POVRATAK IZ MRTVIH SILAJDŽIĆEVOG POSRNULOG ŠTIĆENIKA

SLOBODNA BOSNA,

HAMZALIJA IBRIC JATA, postratni biznismen iz Srebrenika, koji se obogatio kriminalnim poslovnim vratolomijama pracenim snažnom podrškom njegovog intimusa HARISA SILAJDŽICA, neposredno nakon što je njegov politicki mecena ušao u Predsjedništvo BiH zatražio je milion maraka odštete kao kaznu za one koji mu nisu dozvolili ucešce u izgradnji autoputa(!?)

POVRATAK IZ MRTVIH SILAJDŽIĆEVOG POSRNULOG ŠTIĆENIKA

Autori: ADNAN BUTUROVIĆ

Bio je to trenutak istine, snimljen kamerama desetak televizijskih ekipa: Hamzalija Ibric Jata, biznismen iz Srebrenika, suzama radosnicama proslavljao je u Centrali Stranke Stranke za BiH pobjedu Harisa Silajdžica: Ibric je stajao tik uz Silajdžica dok je ovaj trijumfalno komentirao rezultate opcih izbora 2006. godine. Jatini poslovni partneri, kojima je uglavnom ili bio dužan, ili su bili ljubomorni na politicki povlašten status njegove firme Jata koja je godinama dobijala najunosnije poslove .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.