INFOBIRO: Publikacije
Medicinska sestra optužila kolege za svoju smrt!

DANI,

Otjerali su me u smrt: "Za dvije godine, koliko sam radila na Pedijatriji... su sve ucinili da mi naprave pakao od života, a to su: dr. Esad Brigic, dr. Edo Hasanbegovic, prof. Senka Dinarevic-Mesihovic, glavna sestra klinike Nermina Cengic, glavna sestra II stanice Nermina Spahic i medicinska sestra Azemina Kamenjaš..."

Medicinska sestra optužila kolege za svoju smrt!

Autori: ASAF BEĆIROVIĆ

"Ova se žena ubila za tekst." Eto, to sam pomislio slušajuci, sasvim slucajno, dio njene ispovijedi koju je perom zapisivala aktivistkinja Udruženja žene žrtve rata. S pocetka, bilo mi je neugodno biti nepozvanim svjedokom te price pa sam pitao... "Da izadem?" "Neka te! Sjedi", rekla je i nastavila pricati, ne ispuštajuci cigaretu iz ruke. Slušam, dakle, pricu o tome kako su je, blago receno, cetnici seksualno zlostavljali, maltretirali... Slušam pricu o logorima, ubijanju... O tome kako je nako .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.