INFOBIRO: Publikacije
Zašto Bardu ne daju umrijeti

OSLOBOĐENJE,

I Enes Cengic, Krležin biograf, 12 godina nakon smrti proživljava Njegovu sudbinu. Zagreb, i svi ti više-manje samopromovirani baštinici krležijanstva i danas su, svjedoci mi gospoda Nafa, i dalje na pozicijama što ih je Mandic davno definirao kao agramerski kompleks što nikada nije Cengica prihvatila kao onoga što je sjedio prvi Bogu sdesna, nego samo kao “kamerdinera” i “batlera”

Zašto Bardu ne daju umrijeti

Autori: JOSIP VRIČKO

I ove je godine, istina, ipak, nešto malo iznad uobicajnog sramotnog prosjeka, obilježena dvadesetpetogodišnjica smrti najveceg hrvatskog pisca XX. stoljeca. Skup, što ga je uprilicilo Hrvatsko društvo pisaca podsjetio me je, medutim, na rane devedesete kada se nekoliko novinara i domacinovih prijatelja okupljalo u zagrebackom domu Enesa Cengica u Draškovicevoj 13 i imalo privilegiju da “uživo” slušaju “S Krležom iz dana u dan”. Dakako, pila se Bardova, a, dakako, i Cengiceva, omiljena viška “r .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.