Sladoled u miraz

START,

Ma koliko se Francuzi hvalili i prisvajali recept za sladoled, cinjenica je da im je sladoled došao, uostalom kao i vecina recepata koje danas prisvajaju i nazivaju francuskom kuhinjom, iz Italije kulinarski vodiC

Sladoled u miraz

Autori: MLADEN JELIČIĆ - TROKA

Ove godine topliji dane nešto kasne no, svejedno, mjesec je jun i moje sjecanje na kraj škole je u nekim elementima tako jasno. Sjecam se prodavaca sladoleda koji su s kolicima dolazili pred školu tih ljetnjih dana i prodavali, uglavnom samo dvije vrste sladoleda citron i vaniliju.Ta šarena kolica sa dvije keramicke, velike tegle bile su mi jedna od najznacajnijih uspomena i redovito su bila vezana za veliki odmor. Mi djecurlija bi istrcali iz školskog dvorišta i utrkivali se ko ce prvi stati u .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Historijski arhiv štampe

Besplatne digitalizirane verzije najranije štampe u BiH.

Savremena štampa

Stotine hiljada tekstova iz najznačajnijih publikacija iz BiH i regiona od 2003. do danas.

Istraživanja i analize

Online arhiv istraživanja i analiza nevladinih organizacija iz jugoistočne Europe.

Pretplata

Za pristup cijelim tekstovima i dokumentima pohranjenim u INFOBIRO digitalnoj arhivi, potrebno je da imate pretplatu za korištenje usluga arhiva. Kako se pretplatiti možete pogledati ovdje