INFOBIRO: Publikacije
Sladoled u miraz

START,

Ma koliko se Francuzi hvalili i prisvajali recept za sladoled, cinjenica je da im je sladoled došao, uostalom kao i vecina recepata koje danas prisvajaju i nazivaju francuskom kuhinjom, iz Italije kulinarski vodiC

Sladoled u miraz

Autori: MLADEN JELIČIĆ - TROKA

Ove godine topliji dane nešto kasne no, svejedno, mjesec je jun i moje sjecanje na kraj škole je u nekim elementima tako jasno. Sjecam se prodavaca sladoleda koji su s kolicima dolazili pred školu tih ljetnjih dana i prodavali, uglavnom samo dvije vrste sladoleda citron i vaniliju.Ta šarena kolica sa dvije keramicke, velike tegle bile su mi jedna od najznacajnijih uspomena i redovito su bila vezana za veliki odmor. Mi djecurlija bi istrcali iz školskog dvorišta i utrkivali se ko ce prvi stati u .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.