INFOBIRO: Publikacije
Uzaludna mistrija

DANI,

Nitko se nije pitao što se dogada u Mostaru kada je on bio razaran od takozvane JNA i srpskih i crnogorskih cetnika, kao da je prirodno da oni razaraju Mostar. Na kraju se ispostavilo da to jest upravo prirodno i da je ta opsesija rušenja gradova jedan od bitnih duhovnih elemenata ovog rata. Neka se sve ruši, samo neka Skadarlija ostane, ta arhitektonski neponovljiva ulica koju može imati svaka palanka!

Uzaludna mistrija

Autori: IVAN KORDIĆ

Ostanem svaki put potpuno bespomocan kad me netko na ulici zaustavi, ovih dana, i upita: Što se ono zbiva u Mostaru? To pitanje ima neku osobitu težinu i nelogicnost. Naime, kao da se nigdje ništa ne zbiva i kao da je svugdje normalno stanje vec samo u Mostaru, tom gradu posebnog duhovnog habitusa, tamo se nešto strašno i neobicno zbiva! Uistinu i jest tako: u Mostaru su se dogodilo strašne stvari, jucer i danas. Nitko nije pitao što se dogada u Mosta-ru kada je on bio razaran od takozvane JNA .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.