INFOBIRO: Publikacije
FADILJ HODŽA JE OBMANUO TITA

NAŠI DANI,

Sta reci onima koji ono lijepo ime škole u Preševu »Prva sloboda« zamjenjuju imenom Skenderbega (hoce li, ipak, biti da su Srbi jedini, »piromani« mitskog »derta« medu nama?), a dacima na kraju godine, kao nagradu za odlican uspjeh, poturaju antijugoslovenske pamflete jednog (uistinu) velikog ali, nažalost, do grla u šovinizam i ideje »etnicki cistog« zaglibljenog pisca: Ismaila Kadarea?

FADILJ HODŽA JE OBMANUO TITA

Autori: IBRAHIM SAKIĆ

Gluha je, kažem, ta »javnost« na mnogo toga i mnogo cega. Slijepa i pred onom, neporecivom, spoznajom da je ta »šumadijska boranija« i »smrdež« (vruca srca kakva je vec) bila na mjerna, ako ustreba, onomad da ide svetit' i osvetit' govnima mazane, oskvrnute i porušene grobove u Koruškoj i Štajerskoj, spremna i na mjerna da, zajedno sa svima nama, odgovori pogromašima iz »haj matdinsta« (kad su u »deželi« vec mnogi »koplje u trnje hitnuli« i gla vu oborili.); bješe to tako i spram Furlanije i Ju .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.