INFOBIRO: Publikacije
Posljednji koncert umirućeg orkestra

DANI,

Hristo Boytchev: Orkestar Titanik; režija: Dino Mustafic; dramaturgija i prevod: Željka Udovicic; muzika: Tamara Obrovac; kostimografija: Marina Štembergar; scenografija: Dragutin Broz; uloge: Aleksandar Seksan, Goran Navojec, Lucija Šerbedžija, Borko Peric, Nikola Ivoševic; produkcija: Istarsko narodno kazalište, Pula, 18. 1. 2007.

Posljednji koncert umirućeg orkestra

Autori: E.HADŽOVIĆ

"Cijeli svijet je upleten u metalnu mrežu šina. Ako sad kucnem ovu šinu, vibracije ce istovremeno stici do Moskve, Pariza, Madrida i Shangaja. Cijeli svijet je u mreži, samo sam ja izvan..." Da bi se zakoracilo u živopisni svijet Hriste Boytcheva, jednog od najizvodenijih evropskih dramskih pisaca, najprije se mora svariti ovo apsurdno objašnjenje, ponudeno u drami Orkestar Titanik. U njoj cetiri promašene ljudske egzistencije na željeznickoj stanici cekaju voz na koji ce se nesretni ljudi napok .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.