INFOBIRO: Publikacije
POLITIKA NA GRANICI SMISLA

NAŠI DANI,

U prve redove bosanskih politickih foruma prešli su oni koji su dugo trošili dlanove na aplauze svojim mecenama i promotorima. Jedan bosanski kandidat za jugoslovenski partijski vrh je poznat po mahanju zastavom, a drugi nije poznat uopšte. Smisao »nove bosanske politike« treba tražiti u cinjenici da ona nema nikakvog smisla.

POLITIKA NA GRANICI SMISLA

Autori: FAHRUDIN ĐAPO

Ko su, stvarno, novi hercegbosan ski politicari? Je li se desila najobicnija »per sonalna tautologija«? Sta je donijela operacija »dva D« diferencijacija plus demokratizacija kojom nas lapidarni partijski ideolozi verbalno bombarduju evo »vec godina ima«? Hoce li se konacno desiti TA demokratija? Hoce li pokunjeni ostati oni koji su euforicno povjerovali u nekakvo »bosansko proljece«, »bosansku perestrojku«? Hoce li se istorija ponoviti 0 ovog puta, naravno, kao farsa? Zaodjenuti ova pitanja u k .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.