INFOBIRO: Publikacije
PRILIJEPE TI  ŠTAMBILJ NA ČELO I  GOTOVO

NAŠI DANI,

Sad kažu: druže Ljubo pogriješili smo, a pljuvali su nas ljudi na ulici, žigosali su nas na svakom mjestu, mogli smo nakon monstruozne optužbe glavu izgubiti da niko ne odgovara, jer ubili bi neprijatelja... Tužili smo RSUP kao organ u kojem su pojedinci na monstruozan nacin željeli da po svaku cijenu dodu do optužbe, kaže advokat Ljubo Bosiljcic jedan od »ilidžanskih neprijatelja«.

PRILIJEPE TI ŠTAMBILJ NA ČELO I GOTOVO

Autori: FAHRUDIN ĐAPO

Od aprila 1986. godine sporadicno su se u javnosti pojavlji-vale vijesti o tzv. ilidžanskom slucaju, slucaju otkrivene »grupe« koja je »djelovala s pozicija srpskog nacionalizma«. Epilog bi trebao uslijediti uskoro na sudu. Ljubo Bosiljcic, Ratko Cucilo, Milorad Babalj, Branko Kapular, Budo Ðuric, Božo Micunovic, Zdravko Mišeljic zajedno sa još dvanaest gradana Ilidže uputili su Osnovnom sudu I u Sarajevu tužbu protiv SR Bosne i Hercegovine, RSUP-a i Opštinskog komiteta SK Ilidža u kojoj s puno .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.