INFOBIRO: Publikacije
PISANJE KAO SVILA

NEZAVISNE NOVINE,

Za sve Barikove knjige karakteristicna je posebna atmosfera, poeticnost, bajkovitost i poseban zavodljivi ritam teksta. Njegovi romani su kao velike pjesme. Najpoznatije i najcitanije knjige su mu "Svila", "Okean more", "City" i "Knjiga gnjeva". Po obrazovanju je filozof i muzicar. Živi u Torinu, gdje vodi školu kreativnog pisanja "Holden"

PISANJE KAO SVILA

Autori: TANJA STUPAR-TRIFUNOVIĆ

Aleksandro Bariko je jedan od najpoznatijih italijanskih književnika. Omiljen je kod naše citalacke publike tako da je vecina Barikovih djela prevedena na srpski. Najpoznatije i najcitanije knjige su mu "Svila", "Okean more", "City" i "Knjiga gnjeva". Bariko je po obrazovanju filozof i muzicar. Živi u Torinu, gdje vodi školu kreativnog pisanja "Holden". "Svilu" karakteriše neobicno lijep i prozrac an stil pisanja, uglavljena izmedu romana i novele, to je carobna prica o covjeku koji prelazi pola .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.