INFOBIRO: Publikacije
BRISANI PROSTOR

NAŠI DANI,

U delikatnim pitanjima novinarske profesije u BiH, »dvije koncepcije«, miloševicevštini i antimiloševicevštini, politickom paternalizmu, novinarskom nacionalizmu razgovarali smo sa nekolicinom najodgovornijih i najvažnijih ljudi u sarajevskim redakcijama... Da li Milan Uzelac kontroliše TV Sarajevo:..

BRISANI PROSTOR

Autori: FAHRUDIN ĐAPO TIHOMIR LOZA

Kada se govori o aktuelnom verbalnom gradanskom ratu u Jugoslaviji obicno se polazi od pretpostavke da su nam novine onakve kakvi su im najbliži centralni komiteti. Na prvi pogled i uglavnom s tim se nije teško složiti. Ali i pored toga potpuno je nejasno zašto se niko ne upita koliko centralni komiteti lice na najbliže, da ne kažemo njihove redakcije. Jasno je , uslove za nastanak npr. današnje koncepcije lista »Politika« stvorila je 8. sjednica CK SK Srbije, ali kako su se stvari dalje odvijal .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.