INFOBIRO: Publikacije
Ratna prica: general koji ulijeva sigurnost

START,

Kad je situacija bila skoro bezizlazna, jer je bilo gotovo više ranjenih nego sposobnih za borbu, Dudak je izašao iz kuce i pitao borce koji su ležali i pucali, šta se to tamo cuje?, kakva je to galama?, neko mu je odgovorio da nadiru tenkovi, a Dudak je nonšalantno rekao: daj vec jednom uništite tu konzervu!

Ratna prica: general koji ulijeva sigurnost

Autori: FARUK ŠEHIĆ

Nemoguca misija: Hasin vrh Ratne 1994. godine, šestog februara, došli smo kamionima do Kostela, u blizini hidrocentrale na Uni, i odatle smo se pješke popeli na Grmuškosrbljanski plato, tacnije na podrucje sela Jezero, gdje su vec pristizali borci iz svih brigada 5. korpusa. Snijeg je bio napadao do kukova i temperatura se spustila na skoro minus deset. Svi smo imali bijele zimske uniforme, bile su to kolone ljudi u bijelim uniformama, te se za kratko vrijeme na Platou okupilo na stotine boraca .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.