INFOBIRO: Publikacije
ISTINSKA PORUKA PRESUDE IZRUČENJE HAŠKIH OPTUŽENIKA

NEZAVISNE NOVINE,

Gotovo jednoglasna presuda sugeriše da su dokazi bili slabi. Nije bilo pisma bilo koga iz srpskog rukovodstva u kome se iznose planovi za uništenje bosanskih muslimana, niti je bilo snimaka telefonskih razgovora izmedu Beograda i Pala, u kojima je traženo razaranje Srebrenice ili bilo koje druge muslimanske enklave, navodi "Telegraf"

ISTINSKA PORUKA PRESUDE IZRUČENJE HAŠKIH OPTUŽENIKA

Autori: BBC

Presuda Medunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore privukla je veliku pažnju londonskih dnevnika. Dok "Fajnenšel tajms" istice da ce, zahvaljujuci tome što nije proglaš ena krivom za genocid nad muslimanima u Bosni, Srbija biti poštedena placanja milijardi evra odštete svom susjedu, "Gardijan" u prvi plan stavlja dio presude po kome je Srbija odgovorna za to što nije sprijec ila genocid u Srebrenici. Uvodnicar "Tajmsa" citira reagovanje predsjednika Srbije Borisa Tadica na p .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.