INFOBIRO: Publikacije
LISTA SMRTI

NEZAVISNE NOVINE,

Smrt Alme Šuško, ucenice Umjetnicke škole u Bihacu, djevojke koja je bila tek zakoracila u 19. godinu, digla je uzbunu u ovom gradu i Unsko-sanskom kantonu. Alma je nastavila listu smrti u kojoj su u posljednjih pedesetak dana u Bihacu upisani Daniel Mitic (27), Zrinko Maric (34), Almir Mehic (35)

LISTA SMRTI

Autori: MIDHAT KALIMAN

Samo nesrece mogu, i to tek na trenutak, uzdrmati sredine u kojima su svi aspekti života i rada bazirani na improvizaciji. One samo skrenu pažnju na probleme u jednoj oblasti, a potom ih u drugi plan potisnu nove nesrece ili afere. Kriminal u privatizaciji, smjene, štrajkovi radnika, potom politika sa svojim spletkama izbije u prvi plan, pa se pažnja javnosti usmjeri na dušmanski odnos prema šumama, zatim penzioneri, ali obavezno bez uspjeha, priprijete "radikalnim" mjerama tražeci svoju crkavic .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.