INFOBIRO: Publikacije
MISTIKA VIZANTIJE I ENERGIJA BALKANA

NEZAVISNE NOVINE,

Za njega su rekli da je prvi pisac 21. vijeka ("Paris Match"), da misli kao što mi sanjamo (Robert Coover, "New York Times") i da svaki primjerak Paviceve knjige ima svoj zasebni život ("Davar", Izrael). I još jedna interesantna opaska na racun Pavica: "Postoje knjige koje u citaocu izazivaju nešto kao hemijsku reakciju... Pavicev roman sadrži tu vrstu žotrovaž" ("Mainichi Shimbun" Japan)

MISTIKA VIZANTIJE I ENERGIJA BALKANA

Autori: TANJA STUPAR-TRIFUNOVIĆ

Za sebe kaže da je pisac vec dvije stotine go-dina jer je 1976. neki Pavic objavio u Budimu svoju zbirku pjesama, pa se nadovezao na tu pa-vicevsku tradiciju. Rodio se 1929. u 8.30 u znaku Vage (pod-znak Škorpija), po asteckom horoskopu Zmija, to uvijek naglašava jer mu se svida horoskop, tarot ali i sve drugo što ima veze s tajnama, magijom i proricanjem. On nije vještac, ali jeste pisac. Jedan od naj-boljih i najprevodenijih srpskih pisaca. Milorad Pavic je prozni pisac, pjesnik i isto-ricar s .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.