INFOBIRO: Publikacije
Sadrži 660 hemijskih sastojaka

OSLOBOĐENJE,

Kafa je dobra i korisna samo ako se pije u razumnoj kolicini, maksimalno cetiri šoljice dnevno

Sadrži 660 hemijskih sastojaka

Autori: RAIF ČEHAJIĆ

Sastav zrna sirove i zrna pržene kafe nije isti i razlikuje se u zavisnosti od vrste. Hemijski sastav ni svakog zrna nije isti nakon prženja. Kada se govori o hemijskom sastavu sirovog zrna, njegova grada u mnogome zavisi od vrste, podvrste i sorte kafe. Vanjski faktori, kao što su: nacin kultivisanja kafe, stepen zrelosti zrna, nacin obrade (suhi ili vlažni postupak), te uskladištenje malim dijelom uticu na sastav sirove kafe. Otkrice kofeina Izucavajuci sastav zrna i djejstvo ovog napitka na .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.