INFOBIRO: Publikacije
Od turske do bosanske kafe

OSLOBOĐENJE,

Pripremanje kafenog napitka se kroz stoljeca mijenjalo, ali su uvijek prženje i mljevenje kafe te voda u koju se zaspe prah ostali nezamjenjivi

Od turske do bosanske kafe

Autori: RAIF ČEHAJIĆ

Kafa koju kupujemo prženu ili mljevenu u prodavnicama nije sastavljena samo od jedne ciste sorte. Proizvodaci miješaju više vrsta i sorti kako bi dobili bolji i drugaciji okus napitka. Najcešca kombinacija je miješanje neke kvalitetne vrste arabike sa sortom robuste. Jeftinije mješavine obicno sadrže više robuste, a skuplje veoma mali procenat sorte manjeg kvaliteta. Kako prakticno postoje na stotine sorti kafe, mogucnost pravljenja kombinacija mješavina je veoma velika. DEKOFEINIZACIJA : U pr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.