INFOBIRO: Publikacije
KNJIŽEVNOST JE MOJA LJUBAVNICA

NEZAVISNE NOVINE,

Za djela Karlosa Fuentesa karakteristicna je bezgranicna moc fantazije, dileme nacionalnog identiteta, obecanja i neuspjeh meksicke revolucije. To su Fuentesove opsesivne teme. Fuentes voli provocirati u tekstu, tako njegovo razmišljanje o Bogu glasi: "Verujem u Boga, jer ako on postoji, ja iz toga mogu izvuci dobit, a ukoliko ne postoji, ništa ne gubim..."

KNJIŽEVNOST JE MOJA LJUBAVNICA

Autori: TANJA STUPAR-TRIFUNOVIĆ

"Cudovišta su ušla u modu" prorocki govori jedan od junaka price "Sudbina, ono što je želela", autor je Karlos Fuentes. Kasnije, u svom autobiografskom romanu "Dijana ili usamljena boginja lova" izmedu ostalog zakljucice "Književnost je moja ljubavnica, a sve os ta lo seks, po li ti ka, ve ra, kad bih je imao, smrt, ka da bu de do šla..." Fu entes je vi še pu ta bio u na ju žem izbo ru za No be lo vu na gra du, a pos tao je cu ven po ro ma nu "Ter ra Nos tra" ko ji se odvi ja u ra sponu od drev .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.