INFOBIRO: Publikacije
PAMETNI I BUDALE

SLOBODNA BOSNA,

Pošto je ludost medicinski slucaj, krenem u bolnicu, na psihijatriju, da se raspitam kakvo je stanje s budalama, a kakva je situacija s pametnima. I da mi razjasne ako može pametan da pobudali, može li budala da se opameti? Zanimalo me je i po statistikama koji su prevagnuli? Znam da svi blentavi nisu u bolnici, a da li tamo ima pametnih, možda su se tamo sklonili na sigurno da ne gledaju ove po raznim skupštinama?

PAMETNI I BUDALE

Autori: SEAD FETAHAGIĆ

Nikako ne mogu da ufercim ko je kod nas budala, a ko nije. Stalno slušam kako raja govori za nekoga da je prava budaletina, a za nekog drugog da je pametan ne može se opisati. Ja bih to i prihvatio, ali mi neki primjeri nisu baš sasvim razumljivi. Eto, ranije sam mnogo slušavao kako je Jadranko Prlic jedan veoma uman covjek, politicar koji je dosta nacitan, obrazovan. Pa kad je toliko pametan, kako je mogao završiti u zatvoru? Slican je slucaj i sa Draganom Covicem, koji doduše nije u hapsani, a .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.