INFOBIRO: Publikacije
Streljanje iz obijesti?!

DANI,

Kada je emitiran, snimak brutalne egzekucije Srebrenicana uzdrmao je svjetsku javnost i šokirao cak i gradane Srbije. Prošle sedmice je izrecena kazna Škorpionima: narucioce smrti niko nije ni pominjao, a ubicama je u olakotne okolnosti priznato da su "porodicni ljudi". Koliko je za to kriv Medunarodni sud pravde u Haagu?

Streljanje iz obijesti?!

Autori: MILANKA ŠAPONJA-HADŽIĆ

Za manje od sata poslije saopštavanja, presuda za likvidaciju Srebrenicana kod Trnova postala je prva vijest na svjetskim elektronskim medijima. Ponovo su se zavrtjeli snimci likvidacije Azmira Alispahica (17), Safeta Fejzica (17), Sadika Salkica (36), Smaila Ibrahimovica (35), Juse Delica (16) i Dine Salihovica (20). Tako je svjetsku javnost, po drugi put, snimak rijetke brutalnosti podsjetio na nedavni rat i sve ono što su Bosanci u njemu doživjeli. Drugo prikazivanje izazvalo je negodovanje, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.