INFOBIRO: Publikacije
SVE SPREMNO ZA VELIKI IZVOZ

POSLOVNE NOVINE,

Ambiciozni projekat tvornica za preradu aluminija kapaciteta 10.000 tona realizirana u suradnji sa italijanskim partnerom .Predieri Metalli. * Novi bh. izvoznik .Presal Extrusion. d.o.o. Široki Brijeg 80 posto ukupne produkcije plasirace na zapadnoevropsko trŽište * Investicija .teška. 25 miliona KM Hercegovina postaje .aluminijska regija.

SVE SPREMNO ZA VELIKI IZVOZ

Autori: DŽEMAL RALJEVIĆ

Nacin na koji je startala nova tvornica za preradu aluminija u Širokom Brijegu mogao bi posluŽiti kao pravi recept kako bez velike pompe, ali planski, stici do praga krupnih gospodarskih efekata. Pogotovo ako je sve to znacajno za ubrzanije popravljanje bh. vanjskotrgovinskog bilansa. .Soldo Metali. d.o.o. Široki Brijeg na bh. trŽištu djeluju vec gotovo 15 godina dostigavši dimenzije jedne od vodecih tvrtki u trgovanju svih vrsta metala. Okosnicu kompletnog poslovanja predstavlja promet aluminij .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.