INFOBIRO: Publikacije
Muftija se boji bugojanske istrage

DANI,

Travnicki muftija Nusret ef. Abdibegovic se prvo u Haagu, a potom u Sarajevu, u istragama o ratnim zlocinama, višestruko pominje kao ratna veza sa mudžahedinima u ovom kraju. Šta zna muftija o otmicama Hrvata? Kome je sve Mehmed Alagic slao svoja naredenja? Zašto policija brani imame od vehabija, a reis Ceric to naziva pritiskom?

Muftija se boji bugojanske istrage

Autori: ESAD HEĆIMOVIĆ

Na zahtjev travnickog muftije Nusreta Abdibegovica, reis Mustafa Ceric je 23. aprila 2007. u Islamskom centru u Bugojnu, koji je pod kontrolom saudijske Vlade, sazvao sve imame srednje Bosne. Sa skupa održanog iza zatvorenih vrata odaslano je dramaticno upozorenje da policija ponovo obraduje imame - kao u neka prošla vremena - i grubo hapsi osumnjicene za ratne zlocine. Uslijedila je razmjena pisama izmedu policijskog komesara MUP-a srednje Bosne Drage Vukoje i travnickog muftije Abdibegovica, a .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.