INFOBIRO: Publikacije
Uspomene na lijepa druženja

OSLOBOĐENJE,

Još od Desanke Maksimovic postoji predrasuda da je djecu nemoguce prevariti, što je potpuno netacno. Nemaju citalacko iskustvo i lako je podvaliti im. Mangupi, kojih ima medu nama, haraju po školama. To što rade, ti estradni pisci, je nemoralno i jako štetno za klince, kaže Vladimir Andric, jedan od ucesnika “Vezenog mosta”

Uspomene na lijepa druženja

Autori: AMILA ČITAKOVIĆ

“Šta cekate? Dajte mi aplauz, da razbijem tremu!”, pred oko hiljadu ucenika iz dvije osnovne škole, na sceni Doma kulture u Lukavcu rekao je Zlatko Krilic, hrvatski književnik i, kako je za sebe rekao, “urednik picajzla” zagrebacke izdavacke kuce Knjiga za mladež Alfa. “Visok sam dva metra, imam 125 kila, napisao sam 16 knjiga i pozorišnih drama, a sada cu vam procitati pricu Prvi sudar”, nastavio je nakon što se gromoglasni aplauz podrške utišao. Nakon Krilica, a u okviru 4. susreta djecijih p .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.