INFOBIRO: Publikacije
Čuvari Dodikove moći

DANI,

Mnogo prije nego je osvojio vlast u Republici Srpskoj Milorad Dodik je osvojio medije: danas uživa bezrezervnu podršku kako RTRS-a tako i najznacajnijeg dijela štampanih medija u manjem bh. entitetu. Novinar Dana je boravio u Banjoj Luci: kako je pao RTRS? Ko finansira Novi reporter? Cega se boje novinari? Zašto ce poskupiti pretplata?

Čuvari Dodikove moći

Autori: ELDIN HADŽOVIĆ

U noci u kojoj su proglašeni prvi preliminarni rezultati prošlogodišnjih izbora u Bosni i Hercegovini, nebo iznad Banje Luke gorjelo je od vatrometa. Novi/stari premijer Republike Srpske Milorad Dodik je u samom centru grada, pred hotelom Palace, proslavljao ubjedljivu izbornu pobjedu kojom je sebi osigurao odriješene ruke da "dovrši zapoceto", s obzirom da je njegova tehnicka vlada vec bila ugazila u "posao". Veselje je bilo kao u prici: narod je klicao novom vodi, pilo se, jelo se, pjevalo se, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.