INFOBIRO: Publikacije
Tužilaštvo BiH nas vraća u 1996.

DANI,

Bošnjacki oficir za vezu sa Medunarodnim tribunalom za ratne zlocine u Haagu za Dane govori: Šta ce biti sa haškom dokumentacijom? Ko je kriv što u BiH nema strategije za procesuiranje ratnih zlocina? Zašto u Tužilaštvu BiH nisu prioritetni obradeni haški predmeti? Zbog cega je za BiH bitno da se Haški tribunal ne ugasi?

Tužilaštvo BiH nas vraća u 1996.

Autori: DŽENANA KARUP-DRUŠKO

DANI: Gospodine Ahmicu, postoje glasine da bi dokumentacija Haškog tribunala mogla završiti u nekoj od nevladinih organizacija, cak i u Srbiji. Da li BiH išta radi kako bi došla u posjed te arhive? AHMIC: Niko na ICTY-u ne može donijeti odluku da se arhiva i dokumentacija nakon završetka rada ICTY-a ustupi bilo kome, pa ni BiH. Realno je da se BiH u nastupajucem periodu diplomatskim putem izbori kod osnivaca ICTY-a, a to su UN i Vijece sigurnosti, da se dostupna arhiva nakon zatvaranja ICTY-a .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.