INFOBIRO: Publikacije
U BiH se dnevno izvrše 2 samoubistva

START,

Povecanje broja samoubistava na svu srecu još nije drasticno, ali postoji realna opasnost da se u narednom periodu drasticno poveca broj realiziranih suicida. Dr. Ljubovic „Imamo jednu opasnu, ranjivu i eksplozivnu kategoriju punu negativnog naboja i nikada ne možemo sa sigurnošcu znati kada bi taj naboj mogao eksplodirati da li autodestrukcijom kroz naglo povecanje broja suicida ili pak kroz nekontrolisani bunt"

U BiH se dnevno izvrše 2 samoubistva

Autori: ALMIR PANJETA

Nakon što se nije uspio usmrtiti aktiviranjem dvije rucne bombe, demobilisani borac Asim M. iz sarajevskog naselja Velešici teško ranjen otpuzao je do šupe u dvorištu gdje se objesio. U ratu je Asim tri puta ranjavan i u tijelu je do tragicnog okoncanja života nosio tri gelera. Poslije rata firma u kojoj je radio se ugasila, prije tri godineumrlamuje suprugaanekoliko mjeseci prije nego jeodluciodaseubijeteškojepovrijeden u padu sa skele. U posljednje tri godine više od 1.260 demobilisanih boraca .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.