INFOBIRO: Publikacije
SARAJEVO NA ZAPADU

NAŠI DANI,

Na sam dan predizborne šutnje Ante Markovic je na buvljoj pijaci u Sarajevu imao svoj promocioni program. Neugledne cupave lutkice, koje su se prodavale pod imenom našeg premijera, nudene su pod sloganom »Ante je Bog«, koji je i pored ionako zasicenog vikackog marketinga na pijaci bio najglasniji i najcešce ponavljan.

SARAJEVO NA ZAPADU

Autori: SNJEŽANA MULIĆ DENO NOVO

Na udaljenosti, ne vecoj od jednog kilometra, od zdanja u kojem se donose i proglašavaju zakoni Bosne i Hercegovine nalazi se prostor od nekih hiljadu kvadratnih metara gdje, pak, caruje bezakonje, haos i anarhija. Ispod neuspjelog podvožnjaka, u neposrednoj blizini najelitnijeg naselja u Sarajevu Ciglane, smješten je bosanskohercegovacki Ponte Rosso. Na ovom mjestu, koje je direktna negacija i tržišne privrede i dogovorne ekonomije, moguce je kupiti vjerovetno sve ili, bolje receno, od sjeciva .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.