INFOBIRO: Publikacije
Banke između obećanja datih klijentima i rasta kamatnih stopa

BANKE,

Atraktivna ponuda i uvjeravanja koja su klijenti prihvatili u eri opadanja kamatnih stopa vracaju im se kao bumerangpod uticajem rasta referentne kamatne stope Evropske centralne banke. Koliko dugo banke mogu izdržati pritisak rastucih kamata na evropskom tržištu ipritisak konkurencije na domacem?

Banke između obećanja datih klijentima i rasta kamatnih stopa

Autori: VESNA BABIĆ-HODOVIĆ

Posljednjih mjeseci najviše pažnje svjetske finansijske javnosti zaokuplja kretanje referentne kamatne stope Evropske centralne banke (ECB). Posljednjih je mjeseci ova stopa dostigla svoj najviši nivo zabilježen od kraja 2001. godine, što ima, i imace dalekosežne posljedice na ekonomiju u cjelini.l Stoga su pod posebnom paskom javnosti i medija izjave i sastanci predstavnika ECB i najave buducih odluka. Ipak, realno govoreci, ono što je za finansijsko tržište BiH mnogo interesantnije su efekti i .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.