INFOBIRO: Publikacije
GLASNOST REISA MUSTAFE CERIĆA

SLOBODNA BOSNA,

Regulatorna Agencija za komunikacije (RAK) nedavno je novoosnovanom radiju IZBiH dodijelila osam frekvencija za emitiranje radijskog programa na cijelom podrucju BiH; naš novinar je istražio na koji nacin je Islamska zajednica BiH uspjela na tenderu RAK-a dobiti prioritet nad “multietnickim radijskim projektima”

GLASNOST REISA MUSTAFE CERIĆA

Autori: ADNAN BUTUROVIĆ

Poslije petnaestogodišnjih “ozbiljnih” projekata demokratiziranja medija u BiH, miliona maraka medunarodne zajednice potrošenih za multietnicko i multikulturalno bh. društvo, odlukom Regulatorne Agencije za komunikacije (RAK), medijski prostor u BiH pocele su i zvanicno preuzimati vjerske zajednice u BiH. Nepobitan dokaz za ovu tvrdnju jeste Rješenje RAK-a o dodjeli cak osam radijskih frekvencija “Radio televiziji Islamske zajednice BIR d.o.o.” osnovanoj u novembru 2006., koja ce, iskljucivo vje .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.