INFOBIRO: Publikacije
NEPONOVLJIVI DAR I LJEPOTA GOVORA

SLOBODNA BOSNA,

Naš suradnik, jedan od vodecih bosanskohercegovackih filologa, podsjeca na jedinstveni govornicki dar velikog bosanskog historicara i orijentaliste Nedima Filipovica, akademika ANUBiH i utemeljitelja Odsjeka za orijentalistiku na sarajevskom Filozofskom fakultetu Za trideset i cetiri godine univerzitetske karijere Nedim Filipovic na predavanjima nije ni dva puta izrekao istu recenicu!

NEPONOVLJIVI DAR I LJEPOTA GOVORA

Autori: NENAD FILIPOVIĆ

Da živi u Njemackoj, Nedim bi bio priznati i poštovani genije. Ovako, u Bosni, on je samo neprakticni cudak. Ovo zadnje o Nedimu ne govori ništa, ali puno govori o Bosni. Milorad Ekmecic Sjeca se Marko Vešovic u najskorijim Danima Nedima Filipovica i njegovog jedinstvenog dara govora. Nedim Filipovic nije bio samo jedan od tri najveca bosanska historicara ostala dvojica su Hazim Šabanovic i Milorad Ekmecic. Nedim Filipovic nije bio samo najveci bosanski intelektualac-erudita otkako ova zem .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.