INFOBIRO: Publikacije
Nisam uzurpirao haške ovlasti

DANI,

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH na udaru je javnosti zbog svog (ne)angažmana u istragama o ratnim zlocinima. Marinko Jurcevic po prvi put javno odgovara na optužbe da je zanemario deceniju rada Haškog tribunala, da vodi istrage pod pritiscima politicara ili udruga žrtava te objašnjava zašto nema rezultata u istragama u vezi sa Srebrenicom, šta se desilo u slucaju Bešlagic, kada ce masakr na Tuzlanskoj kapiji biti procesuiran.

Nisam uzurpirao haške ovlasti

Autori: ESAD HEĆIMOVIĆ

DANI: Gospodine Jurcevicu, Amir Ahmic, bošnjacki oficir za vezu sa Haškim tribunalom, optužio Vas je u Danima da ste "odbacili sve ono što je Tribunal napravio nakon potpisivanja Pravila rimskog puta i poceli provjere u predmetima koji su otvarani još tokom rata". Da li je Državno tužiteljstvo BiH odbacilo ili nastavilo raditi predmete koje je Haag pregledao i kategorirao? JURCEVIC: Potpuno su netocni navodi da smo zanemarili rad Haškog tužiteljstva na ocjeni predmeta ratnih zlocina. Naprotiv, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.