INFOBIRO: Publikacije
Partnerstva za prosperitet”

GLASNIK PRIVREDNE/GOSPODARSKE KOMORE FBIH,

U Istanbulu je, od 4. do 6. jula, održan 5. kongres svjetskih komora, najveci skup privrednih komora na svijetu. Održava se svake druge godine, pocevši od Prvog kongresa održanog 1999. godine u Marseju i od tada svaki novi postaje sve popularniji: u Seulu (2001.), Kvibeku (2003.) i Durbanu (2005.)

Partnerstva za prosperitet”

Autori: LEJLA SADIKOVIĆ

Na 5. kongresu u Istanbulu ucestvovao je rekordan broj od 1.600 delegata iz 118 zemalja svijeta. Pod motom “Partnerstva za prosperitet”, Kongres je obuhvatio citav spektar tema, od problema u razvijenim zemljama, stanja i napretka u zemljama u razvoju, do olakšavanja trgovine u svijetu i promocije ekonomskog razvoja. Ovogodišnji kongres okupio je mnogo zvanicnika visokog nivoa. Oficijelno ga je otvorio turski premijer Redžep Tajip Erdoan, koji je dao kratak pregled stanja turske ekonomije u zadn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.