INFOBIRO: Publikacije
ISPOVIJEST PRESUĐENOG LIDERA “BIJELE AL QAIDE”

SLOBODNA BOSNA,

MIRSAD BEKTAŠEVIC, državljanin Švedske, roden u Srbiji osuden na višegodišnju robiju zbog prijetnji teroristickim napadima na americke “ciljeve” u Sarajevu, u dugackom, neformalnom razgovoru, povjerio se našem novinaru “Muslimani u Švedskoj imaju veca prava i privilegije nego u Bosni i Hercegovini”!

ISPOVIJEST PRESUĐENOG LIDERA “BIJELE AL QAIDE”

Autori: MIRSAD FAZLIĆ

Švedski državljanin Mirsad Bektaševic, koji u zenickom zatvoru izdržava višegodišnju zatvorsku kaznu za djelo terorizma, posljednjih mjesec dana, zbog tucnjave koju je izazvao sa svojim prijateljem Cesurom Abdulkadirom, provodi u bloku C7, disciplinskom odjeljenju zatvora u Zenici. Njegov vaspitac Mato Juric rekao nam je kako su Bektaševic i Cesur prije nekoliko dana napali i pretukli zatvorenika koji ih je provocirao. Zbog toga su u kaznenom dijelu zatvora, gdje ce provesti naredna dva mjeseca. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.