INFOBIRO: Publikacije
Na listi dva bivša ministra policije HNK-a

NEZAVISNE NOVINE,

Zbog osnovane sumnje da su omogucili pribavljanje protivpravne koristi Goranu Bilicu, Uprava policije FMUP-a podnijela je krivicne prijave protiv Gorana Bilica i Dragana Mandica, bivših šefova policije HNK-a, Ljube Golemca, aktuelnog nacelnika Opštine Mostar Zapad, te policijskih službenika E.Z. i Z.Š.

Na listi dva bivša ministra policije HNK-a

Autori: A.ŠIŠIĆ

Uprava policije FMUP-a podnijela je Kantonalnom tužilaštvu Mostar krivicnu prijavu protiv pet sadašnjih i bivših zvanicnika mostarske opcine Zapad i MUP-a Hercegovacko-neretvanskog kantona, zbog sumnje da su omogucili pribavljanje protupravne koristi jednom od njih. Zbog osnovane sumnje da su pocinili krivicno djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, te krivicna djela poticanja i nesavjesnog rada u službi, prijave su u cetvrtak, 10. jula, podnesene protiv Dragana Mandica, nekadašnjeg ministra polic .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.