INFOBIRO: Publikacije
PRAVOSUDNA PIRATERIJA MILORADA DODIKA

SLOBODNA BOSNA,

Polemika koja se posljednjih dana odvija izmedu celnih ljudi državnog pravosuda, predsjednice Suda BiH MEDDŽIDE KRESO i BRANKA PERICA, šefa Visokog sudskog i tužilackog vijeca, s jedne, i premijera RS MILORADA DODIKA, s druge strane, otkriva postojanje potpunog paralelizma unutar pravosuda BiH i nezakonito formiranih pravnih institucija u RS; naša novinarka istražila je pozadinu ovog “sukoba interesa”

PRAVOSUDNA PIRATERIJA MILORADA DODIKA

Autori: SUZANA ŠAČIĆ

Najviše pravosudne institucije u BiH posljednjih nedjelja su izložene žestokim kritikama premijera Republike Srpske Milorada Dodika. Visoko sudsko i tužilacko vijece nazvao je korumpiranim ponavljajuci tvrdnje koje je više puta o njima izrekao i negodujuci zbog toga što je izbor sudija i tužilaca u njihovoj nadležnosti. Potom se okomio na Sud i Tužilaštvo BiH optužujuci ih za pristrasnost u radu i selektivnost optuženih lica. S istim optužbama u javnosti se žurno oglasio i predsjednik Repubike S .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.