INFOBIRO: Publikacije
Tristo slika za bit života

OSLOBOĐENJE,

Konac kolovoza se za otvaranje likovne galerijske sezone cini još preranim, ali neke se rijetke prilike ne propuštaju! Voditelji najglasovitije hercegovacke umjetnicke galerije fra Jozo Pejic i fra Vendelin Karacic sa svjetskoga puta “skrenuli” su u Široki Brijeg na izložbu s okusom istinskoga spektakla, nazvanu “Bit života”

Tristo slika za bit života

Autori: DRAGAN MARIJANOVIĆ

Ovu, jednu od najsveobuhvatnijih, najopširnijih i estetski najpreciznijih skupina radova umjetnika iz Istocne Evrope (ali ne samo nje) je organizirao, postavio, za nju napisao katalog i priredio mocnu monografiju Jadran Adamovic. Uz ovog umjetnika s rodnim listom iz Sarajeva i adresama u New Yorku, Los Angelesu i Moskvi – cesto ide i pridjev kontroverzni. Buduci da se u „Bit života“ radi o zaista velikom djelu i znacajnoj stvari, dosta kritika i nerašcišcenih racuna kad je on u pitanju da se ot .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.