INFOBIRO: Publikacije
POKOLJ U VELIKOM PARKU: RASVJETLJAVANJE ILI ZATAŠKAVANJE ZLOČINA

SLOBODNA BOSNA,

Ubistvo dvanaest zarobljenih vojnika JNA koji su prije 15 godina, krajem aprila 1992. godine, svirepo strijeljani u centru Sarajeva, nakon višegodišnjih jalovih istraga lokalnog pravosuda, te “intenzivnog” rada istražitelja Tribunala u Haagu, napokon bi moglo dobiti epilog pred Odjelom za ratne zlocine Suda BiH; naš urednik je saznao imena koja bi se mogla naci na optužnici za “slucaj Veliki park”

POKOLJ U VELIKOM PARKU: RASVJETLJAVANJE ILI ZATAŠKAVANJE ZLOČINA

Autori: SENAD AVDIĆ

Odjel za ratne zlocine Tužilaštva Bosne i Hercegovine, kako saznajemo, privodi kraju višemjesecnu istragu o zlocinu u sarajevskom Velikom parku u kojem je krajem aprila 1992. godine ubijeno 12 zarobljenih vojnika tadašnje Jugoslovenske narodne armije. Vrlo izvjesnim podizanjem optužnice protiv odgovornih trebao bi napokon biti okoncan slucaj “Veliki park”, na koji sarajevsko pravosude punih 15 godina nije bilo u stanju valjano odgovoriti. SAPUNICA OD ZLOCINA Podsjetimo, u posljednjih 15-ak god .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.