INFOBIRO: Publikacije
Konvertit koji je priznao

OSLOBOĐENJE,

Goran Milic je nedavno u Mostaru priznao da je znao biti novinarska kurva. Pošteno, mada malo kasno! Ali šta je sa desetinama i stotinama drugih novinara, krivcima za smrt i tragediju hiljada i hiljada ljudi, s huljama i nitkovima koji nikada nece htjeti spoznati, a kamoli priznati da su bili hulje i nitkovi?

Konvertit koji je priznao

Autori: GOJKO BERIĆ

Goran Milic, naš stari poznanik, još uvijek je jedna od najzanimljivijih te-ve faca na prostoru bivše Jugoslavije. Stari pacov, koji superiorno radi svoj posao. Nedavno se zatekao u Mostaru, na tribini “Javna rijec i javna laž zašto imamo toliko razlicitih istina danas“. I, ko bi tu bio u centru pažnje ako ne on? Njegov sažeti odgovor na pomenuto pitanje dobio je veci publicitet nego cijeli taj skup: “Svi bi danas htjeli biti borci za istinu, i biti pošteni. Medutim, privatni interes novinara po .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.