INFOBIRO: Publikacije
Gavrilo Princip i Al-Ka'ida

DANI,

Cujte ovo: bošnjackim autorima udžbenika povijesti važnije licnosti ovoga vremena su: Josip Broz Tito, Josif Visarionovic Staljin, Slobodan Miloševic, Radovan Karadžic! Da nije drsko i bezobrazno prema tim istim Bošnjacima i osobito bošnjackim žrtvama, bilo bi smiješno! Što ova cetiri covjeka rade u jednoj, u istoj recenici!? Znaju li autori znacenje sintagme "važnije licnosti"?

Gavrilo Princip i Al-Ka'ida

Autori: ŽELJKO IVANKOVIĆ

Ne može se zanijekati da se u nacionalnoj grupi predmeta u našem školstvu od Daytona naovamo nije štošta promijenilo, ali samo i jedino, kao i drugdje, pod pritiskom medunarodnih cimbenika. No, novi udžbenici nove i dosad nepoznate izdavacke kuce Bosanska knjiga iz Tuzle (ocito ekspozituri Sarajevo Publishinga!) ovih su dana naše osnovno školstvo kontaminirali, najblaže receno, nekompetencijom ili prije - opasnim ideološkim i nacionalistickim himerama, vracajuci nas u 1995, ako ne cak i u 1991. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.