01.09.2007
Uvodenjem ISO standarda nacinjen prvi korak prema stranim poslovnim partnerima i trŽištima, a HACCP sertifikat potvrda kvaliteta proizvoda i viza za druga trŽišta * U novi proizvodni pogon investirano pet miliona KM
UKIDAMO STEREOTIP O LOŠOJ DOMAĆOJ I DOBROJ UVOZNOJ HRANI
Autori:
PETRA IVIĆ
Poceli ste sa trgovinom a danas razvoj planirate bazirati na proizvodnji. Šta je uticalo na to opredjeljenje? U Frukti Trejdu, cije je sjedište u Derventi, proizvodnja je, pored trgovine sa kojom smo zapoceli djelatnost, naše trajno opredjeljenje. Prve proizvodne korake napravili smo 2004. godine. Iza nas je 12 godina rada i od tri zaposlena koliko je bilo 13. februara 1995. godine, u osnivackoj godini, danas zapošljavamo oko 350 radnika. Odluku da se krene u proizvodnju hrane donio je direktor .....
Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti
ovdje.