INFOBIRO: Publikacije
Branković uvijek štiti „svoje” ljude

OSLOBOĐENJE,

Josip Tomic pomogao je Brankovicu da iz BH Telecoma ukloni Hamdu Katicu, pa za nagradu treba biti vracen na celni položaj u Terminalima Ploce d.o.o., gdje je sam sebi, prije smjene, podigao platu na 9.800 KM • Zašto klupko ovog kriminala istražuje hrvatska finansijska policija, a naša se ne oglašava?

Branković uvijek štiti „svoje” ljude

Autori: ALMIR TERZIĆ

Federalni premijer Nedžad Brankovic uporno inisistira na povratku Josipa Tomica na celo Uprave Terminala Ploce d.o.o. jer mu je on, kao clan Nadzornog odbora BH Telecoma, pomogao da smijeni donedavnog direktora te državne kompanije Hamdu Katicu i da na to mjesto postavi svog poslušnika, saznaje Oslobodenje. Poslušni kadrovi Upravo stoga, tvrdi naš iz­vor, posljednjih mjeseci vršen je pritisak na direktora Terminala Federacije d.o.o. Sara­jevo Zijada Dže­mica da, bez obzira na kriminalne rad­nje, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.