INFOBIRO: Publikacije
Sedmica mržnje

DANI,

Protekle nedjelje Federalna televizija je u svom kulturnom magazinu Sedmica emitirala skandalozan napad na bosanskog književnika i novinara Muharema Bazdulja. Kakvi su razlozi mogli rukovoditi urednicu emisije i autora toga sramnog priloga da se s uništavajucom mržnjom ustreme na jednog izrazito darovitoga i plodnog mladog pisca s medunarodnom reputacijom?

Sedmica mržnje

Autori: SENAD PEĆANIN

O karakteru svakog društva puno govori odabir njegovih neprijatelja. Medu ostalima, i mediji, posebno televizije, a narocito javne, umnogome utjecu na profiliranje stavova kojim se izražava društvena neprihvatljivost ponašanja ili djelovanja neke osobe ili grupe ljudi. No, od samog izbora neprijatelja, o karakteru društva možda cak i više govori civilizacijska razina, dosegnuti kulturni nivo sa kojeg se ukazuje na neciju društvenu neprihvatljivost ili opasnost po društvo. Koliko je važan opcec .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.