INFOBIRO: Publikacije
Kadijević priznaje da je stvorio vojsku Republike Srpske i postavio topove oko Sarajeva

SLOBODNA BOSNA,

Petnaast je godina prošlo otkako sam objavio jezivi razgovor Slobodana Miloševica i Radovana Karadžica. “Znaš li, Radovane, šta je RAM?”, pita Sloba. “Znam, predsjednice”, odgovara Radovan Karadžic. I tako je poceo rat. Nedavno svjedoci u NIN-u komandant zadnje jugoslovenske vojske Veljko Kadijevic kako mu je Slobodan Miloševic pokazao kartu velike Srbije i pitao ga da li je u stanju vojno zauzeti ponudeni teritorij?!

Kadijević priznaje da je stvorio vojsku Republike Srpske i postavio topove oko Sarajeva

Autori: SENAD AVDIĆ

Glavna tužiteljica Tribunala u Haagu Carla del Ponte nakon prošlonedjeljne posjete Beogradu isposlovala je navodno epohalnu stvar od tamošnjih vlasti: da, navodno, neka mješovito-ekspertska komisija ispita da li je ratni koljac Ratko Mladic zadnjih godina boravio u Srbiji. Kažem to danas americkom ambasadoru u BiH Charlesu Englishu i covjek se poce iz petnih žila smijati i kod mene provjeravati temeljne bitnicke ikone: “De, pitajte te vaše izvore da li je Elvis Presley zaista mrtav. Imamo saznan .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.