INFOBIRO: Publikacije
SMISAO

NEZAVISNE NOVINE,

U Novom Pazaru se gradani iste države, pripadnici istog naroda, iste vere i stanovnici istog grada mrze, tuku letvama i motkama, gadaju kamenjem i ciglama! Ubijaju se zarad nekog Koštunice, Ugljanina i Ljajica, Zukorlica i Zilkica, koji, da besmisao bude veci, svi veruju u Boga! Pa gde je tu smisao?

SMISAO

Autori: GORAN PETROVIĆ

Znam da na ovim prostorima ne postoje nikakvi opšti, narodni, državni ili nacionalni interesi, iako se svi javni delatnici i politicari baš na njih pozivaju. Ovde postoje samo najprizemniji i najbanalniji licni i gmpni interesi oliceni u pohlepi i želji za vlašcu. Ljudi ili kradu ili razmišljaju i smišljaju kako da kradu. Pa tako razmišljajuci shvate da se taj cilj najlakše ostvamje ako se zaogme nekom državnom, nacionalnom, politickom ili verskom idejom i ciljem! A onda, sa idejom odbrane narod .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.