INFOBIRO: Publikacije
Šta policiju RS-a sprečava da sa federalnim kolegama surađuje isto tako dobro kao sa kolegama iz Hrvatske i Grčke?!

SLOBODNA BOSNA,

I to su, zapravo, ta famozno-fantomska “tri evropska principa” koja treba preskociti ovdašnja policija: ako je MUP Republike Srpske nedvosmisleno pokazao doraslost da sudjeluje u najdelikatnijim multinacionalnim policijskim operacijama; ukoliko je Uprava policije Federacije istovjetno profesionalno umrežena sa regijom i Evropom, u cemu je problem da te dvije strukture zajednicki djeluju u maticnoj zemlji?!

Šta policiju RS-a sprečava da sa federalnim kolegama surađuje isto tako dobro kao sa kolegama iz Hrvatske i Grčke?!

Autori: SENAD AVDIĆ

Kako je, zapravo, pocela politicka kriza u Bosni i Hercegovini? Navodno ju je generirao zahtjev Evropske unije za reformiranjem bosanskohercegovacke policije. Po svemu sudeci, u toj vrsti interpretacije krivac je briselski povjerenik za pocetne radove u tom smjeru, nekadašnji belgijski premijer a današnji rastreseni predsjednik evropskih demokršcana Martens; on je prvi koji je ovdašnjoj policiji nametnuo disciplinu kroz nužno usvajanje nerazgovijetna, ultimativna, omražena “tri evropska principa .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.