INFOBIRO: Publikacije
Zavod je naš!

DANI,

Radnici Geodetskog zavoda FBiH od 5. decembra mirno protestiraju ispred zgrade u kojoj rade godinama. Vlada FBiH, koja je odlukom od 26. aprila 2007. postala osnivac Zavoda te preuzela sredstva, prava i obaveze, ostavila ih je na cjedilu, ne rješavajuci mjesecima probleme statusa Zavoda i uposlenika, koji placu nisu primili od oktobra 2006.

Zavod je naš!

Autori: MASHA DURKALIĆ

Zgrada Geodetskog zavoda FBiH na Alipašinom Polju tipicno je socijalisticka: sumorne smede boje i neuglednog izgleda, s ulazom pored kojeg se jedva primijeti tabla s natpisom. Unutra je hladno i hodnik ispunjava dah ljudi koji ulaze i penju se na prvi sprat. Tu su smještene kancelarije Geodetskog zavoda FBiH. S vremena na vrijeme do njih dopire zvuk bušilica i cekica. Vlada FBiH je pocela renovirati prostorije kako bi ovdje uselila nekoliko svojih ministarstava. Iznad nas se cuju glasovi. Radnic .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.