INFOBIRO: Publikacije
Predsjedništvo na klimavim stolicama

START,

U kakvom komforu ili oskudici rade bosanskohercegovacki politicari na najvišim pozicijama? Da li se rasipaju ili je izgled i opremljenost njihovih kabineta ispod nivoa funkcije na kojoj se nalaze? Zašto Dodik krije izgled i raskoš svojih kabineta, kako su svoje kabinete renovirali Brankovic i Špiric i koliko dugo nisu obnavljani kabineti Komšica, Silajdžica i Radmanovica?

Predsjedništvo na klimavim stolicama

Autori: SEMIR MUJKIĆ

Najbolje opremljen kabinet od svih domacih politicara ima Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske, dok kabineti u Predsjedništvu BiH imaju stolice stare više od 30 godina i rasklimane stolove, a u svecanom salonu još nisu zakrpljene rupe od rata. Clanovi Predsjedništva imaju lošije kabinete i od državnog premijera Nikole Špirica i federalnog premijera Nedžada Brankovica. Samo u Predsjedništvu nisu renovirani nakon posljednjih izbora. Predsjedništvo BiH: Zavjese pune rupa Da biste u .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.