INFOBIRO: Publikacije
Proevropski režiseri”, predvođeni Pašovićem i Kenovićem, moraju biti osjetljivi na svaki atak na evropsku budućnost BiH, pa i onaj koji opasno širi reis Cerić!!

SLOBODNA BOSNA,

Za ocekivati je, recimo, bilo da na Reisovo uzbudljivo i inspirativno diskvalificiranje ateista i drugih samoorganiziranih grupa sumnjicavaca i nepocudne celjadi, reagira ona vesela družina redatelja, pozorišnih i filmskih radnika okupljenih oko estetsko-moralno neupitnih vertikala Harisa Pašovica i Ademira Kenovica. To su oni naši povjerenici što su molili Ollija Rehna da ubrza ulazak BiH u Evropu, a on ih roditeljski skruš

Proevropski režiseri”, predvođeni Pašovićem i Kenovićem, moraju biti osjetljivi na svaki atak na evropsku budućnost BiH, pa i onaj koji opasno širi reis Cerić!!

Autori: SENAD AVDIĆ

Teškom, selektivnom i preciznom medijskom vatrom je Hrvatskoj uzvraceno na Božicnu poslanicu zagrebackog nadbiskupa Josipa Bozanica u kojoj je, pojednostavimo, kazao da su “nevjernici veca opasnost od kriminalaca”. Cak i Vecernji list u vlasništvu austrijskog konzervativno-klerikalistickog koncerna Styria (koji se ozbiljno vrzma oko dionica jednih sarajevskih “novina godine u svijetu”) ispoljio je uredivacku benevolentnost, tj. otvorenost, objavljujuci jetku repliku važnog tamošnjeg intelektualc .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.